Rat u Krajini

Ići dole

Rat u Krajini

Počalji  Jovan Kotlokrpa taj Sub Avg 09, 2008 9:39 pm

Zapisi majora Jovana Kotlokrpe.

To jutro sam se probudio sav usran. Žigalo me je iznad leve lopatice a to je loš znak. Zadnji put me tako žigalo kad sam se vraćo sa suve vežbe na Vrtogošu. Tada sam pri povratku kući zateko sopstvenu ženu na kamari sa onim kurajberom kapetanom Radom Đokicom zvanim od milošte Rade Pevac. I tu noć sam se vrtio da prostite ko na kurcu. I reko sebi..biće da bidne grdno zlo. Za Radu se nisam sekiro' jer sam ga poslo na najgori dio fronte...e tamo gde sam mislio da će da ustaše nagrnu ko ludi..pa reko nek im se Rade nađe pri ruci..hehe.

Ustadoh se ja to jutro i taman da se obrijem kako to i dolikuje starešini kad doleti meni ko bez duše kurir Stevo Brzica i izusti u jednom dahu "javlja pukovnik Mrmota da su ustaše krenule u napad na svim frontovima i da linije pucaju ko pileće koske" ja dreknuh " kud su krenuli u pičku materinu". On veli "na srpsku nejač druže pukovniče". Ja se uhvatih u očajanju za glavu a Stevica veli.." Eto druže pukovniče opet ćemo izgleda da kidamo ..ja idem da se pakujem"
Ode Stevica a je se uzneverio kuj ću, šta ću...idem reko probudit onu moju rospiju...uđoh u sobu dreknuh...ustaj jadna u zlu si zaspala...a ona oči izbeči " šta se koji qratz dereš" a ja reko.."ustaše navaljuju....kolju" .."kolju" jedva iscijedi moja rospija ..."kolju rekoh...i pale i ruše"..."pale i ruše" stisnu se ona uz rub sobe ..." i siluju i nabijaju na qratz" izleti meni " nabijaju na qratz" dreknu ona i skoči se na noge raširenih zjenica..."jesi siguran"....ja je pogledah onijem mojim mrkim pogledom ispod obrva što vola ubija te se ona malo povrati iz ekstaze..


" ajde spremaj prnje rekoh, malo vremena imalo".

Ona se uzhodala ne zna kud udara i sve broji " opet prekomanda crni Pantelija a taman sam se raspremila sad opet sve ispočetka" nabraja ona a ja se uhvatih motorole te ne budi lijen okrenuh Radu Pevca da se uvjerim da će mu ustaše posigurno da naberu kožu na šiljak.

"Rade jel seva" ja ko biva glumim onu našu srpsku vojničku duhovitost a usne mi igraju od cereka

"Seva i grmi"...odvraća Rade sve u šiframa kako valja i trebuje da odgovara svaki savesni oficir..

"Ako ako" rekoh ja " proći će" i zamalo ne prasnuh u smijeh al se nekako suzdržah i vojnički otsječno mu rekoh " dolazi ti 1000 paketa sa zmijama" to ko biva šaljem mu u pomoć 1000 ljutih krajišnika a suze mi već kapahu niz obraze.

" Drži liniju čvrsto" podviknuh mu " ustašama ni metra" a u tom trenutku više ne izdržah nego provali smijeh iz mene ko bujica planinske rijeke posle kiša..

" Držim liniju, držim liniju" čulo se isto kroz smijeh Radin glas..

"ne odstupaj ni metra jes' čujo"...

" Ni metra, ni metra" krkljao je Rade.

"Drž liniju"

" Držim liniju druže pukovniče"

" E..tako tako dobićeš orden Obilića"..iscijedih ja a u mislima mi sve jasna slika kako Radu ustaše čereče a meni toplo oko srca...e reko Rade platićeš mi za sve tvoje kurvaluke, ..stisnuh zube i suziše mi se oči ko u leoparda kad lovi noću...platićeš mi Rade platit..

Ali avaj..posle sam sazno da je Rade već bijo na Strmici sa celom vojskom i da je bio živi cirkus, da je namigivo oficirima kad je govorio" Držim liniju, držim liniju" ono ko biva drži liniju od motorole..majke mu ga spalim kukavičke. Još je se cereko i govorio kako već vidi sliku pred očima kako mi ustaše beru kožu na šiljak....i da ću ja zapamtit dan kad sam ga kundakom skidao sa vlastite žene.


Izađoh ja pred kasarnu da vidim kako su mi sivi tići, ljuti krajišnici jesul postrojeni..kad pred kasarnom hrpa traktora...a na njima neke čudne babe..sve bradate...ja se preokrenuh u čudu..otkud bradate babe nikad nijesam takijeh viđo..kad crna moja sudbo priđoh bliže kad tamo cela vojska moja na traktorima u babljem ruhu spremna za pokret..

Ja jurnuh prema njima da im pocepam tu sramotu da spasem šta se spasiti da doletjeh do prvog traktora i taman da zaustim pravedni gnjev iz svoje duše...kad prva baba suknu nešto ispod modre i osjetih nešto ružno iznad opasača. Spustih pogled kad ono skraćena sačmarica razjapila obe cevi u pravcu mog stomaka. Podignuh pogled u uzneverenju i ugledah zlobni cerek bradate babe kako mi se kesi krvavijeh očiju u lice.

" Kud si pošo" i grunu me s cevima u stomak." oćeš da ti prospem doručak na cestu" .." okrenu se bradatim babama i namignu "oćemo vidit šta je pukovnik žderao jutros"...začu se uzvik odobravanja i pljesak a on se okrenu meni i zavika što ga grlo nosi " odbij, odbij jes čujo ako nećeš da ti crevca ne zaigraju užičko po asfaltu"

Meni se sve uzvrti u glavi, dobih nesvesticu, očaj provali iz mene. Rade Pevac napustio front s celom brigadom, vojska mi se prerušila u babe i sprema se na beganje, zavrti mi se i padoh na cestu u očaju..i misao mi proleti glavom ko crna ptica zloslutnica..." šta će biti od ovog naroda"
Jovan Kotlokrpa
Jovan Kotlokrpa
Udarnik

Broj poruka : 24
Mjesto : Titov Vankuver
Datum upisa : 07.08.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rat u Krajini

Počalji  Cro_Boljševik taj Sub Avg 09, 2008 11:48 pm

Taj Rade,mora da je neki veoma zao covjek,trebao si ga bajunetom skinuti sa zene,i radi njegove osvete tebi,pade cijela Krajina,a u PM. Sad
Cro_Boljševik
Cro_Boljševik
Certifikovani bolševik

Broj poruka : 180
Godina : 95
Mjesto : Goli Otok S.F.R.Jugoslavija
Datum upisa : 07.08.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rat u Krajini

Počalji  Srbin-Jevrej taj Ned Avg 10, 2008 12:47 pm

Rade verovatno je imao da bude ustaški špijon! Kasapin srpske dece i žena! Silovatelj srpskih deda! Trebao si da ga sasečeš u paramparčad i ne bi više imalo da bude komplikovanosti.

_________________

Druže Tito ljubičice bela tebe voli Jugoslavija cela!
פבגנמרװםנדגפּשּׁ׳
Srbin-Jevrej
Srbin-Jevrej
Narodni heroj

Broj poruka : 200
Godina : 98
Mjesto : Bekstvo u Obećana otadžbina Jevreja i Srbalja
Datum upisa : 07.08.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Rat u Krajini

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu